Reisthema

Self-drive autotrips
Bepaal uw eigen tempo !


In de deelstaat Minas Gerais kunt u in circa 9 dagen een autoreis maken over de goud­route. Vanuit Belo Horizonte gaat de rit naar het Parque Natural do Caraça met zijn schil­derachtige meren, bergen, wandelpaden en wild. Dan volgen Ouro Preto met zijn goud­mijnen uit de vroege jaren van de Brazili­aanse goudkoorts en het dorp Tiradentes met zijn goed bewaarde koloniale architec­tuur.

Een autoreis van circa 6 dagen door de deel­staat Mato Grosso do Sul laat u kennis maken met de schilderachtige en groene landschappen van de waterrijke Pantanal. Het rustige, smaragdgroene, water van de Rio da Prata is een hoogtepunt en bijzonder geschikt om te snor­kelen. In het hart van het Pantanal kunt u vanuit de Refúgio da Ilha Eco Lodge diverse activiteiten en excursies in de wildernis ondernemen.

In het Noordoosten voert een kustrit u in circa 10 dagen van Recife naar Salvador. In Recife kunt u een bijzonder deel van het culturele erfgoed van Brazilië bekijken. Tijdens de rit maakt u enkele stops in rustige vissersdorpen met prachtige stranden en bezoekt u de levendige stad Maceió. Vervolgens rijdt u iets meer landinwaarts naar het ecologisch sterk gevarieerde natuurreservaat Santa Isabel. De reis eindigt in het culturele epicentrum van het land, Salvador da Bahia.

Terug naar het overzicht