Reisthema

Toeristische hoogtepunten
Populair en bijzonder !


Brazilië heeft vele toeristische hoogtepunten, die u perfect kunt combineren in een rondreis. Hieronder volgt een kleine greep uit de mogelijkheden.

Rio de Janeiro is een bruisende stad met tal van bezienswaardigheden. Het landschap varieert van de mondaine stranden van Copacabana en Ipanema tot de monu­mentale bergen zoals de Suikerbroodberg (Pão de Açucar) en de Corcovadoberg (met het beeld van Christus de Verlosser). Vanaf de toppen van deze bergen heeft u een adembenemend uitzicht over de stad.

Foz do Iguaçu ligt op het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay. Hier kunt de mach­tige watervallen bezoeken aan zowel de Braziliaanse kant als aan de Argentijnse kant. En u kunt er heerlijke tropische wandelingen maken in de natuur van het Iguaçu Nationaal Park.

In Amazonas kunt u zich een aantal dagen laten onderdompelen in de natuur en de mystiek van het regenwoud. U kunt verblijven in een lodge midden in het regenwoud of een cruise maken over de Amazonerivier. Zowel vanuit de lodge als vanaf de boot kunt u excursies in de wildenis maken.

Salvador da Bahia heeft een rijk koloniaal verleden en wordt gezien als de culturele bakermat van de Afro-Braziliaanse bewegingen en de passie voor dans en zelfexpressie. Het is de meest Afri­kaanse stad buiten het het Afrikaanse continent.

Terug naar het overzicht