Reisthema

Het andere brazilië
Achter de coulissen !


Op veel plekken in Brazilië zal de reguliere toerist niet snel komen. Toch is het een gemiste kans als u niet één of meerdere van die plaatsen tijdens uw rondreis bezoekt.

De stad Rio de Janeiro staat bekend om zijn uitgestrekte netwerk van favelas (sloppen­wijken). Hier kunt u een bezoek brengen aan de favela Roçinha waar u een goed idee krijgt van het leven in de wijk. Ook kunt u een sociaal project bezoeken in de favela Cidade de Deus, waar ouderen verzorging krijgen en activiteiten worden georgani­seerd voor zowel jongeren als ouderen.

De deelstaat Paraná kunt u ’s avonds een stam van de Mbya-Guarani indianen bezoe­ken, die diep in het regenwoud wonen aan de oever van de Iguaçu-rivier. U kunt aanwezig zijn bij hun rituelen en gebruiken, samen feest vieren bij het kampvuur en proeven van hun traditionele gerechten.

In de gortdroge Sertão van de deelstaten Pernambuco en Paraïba kunt u waterprojecten bezoe­ken. Alles is hier gericht op de opvang van het schaarse regenwater, hergebruik van water en het zoeken naar drinkbaar grondwater. Ook worden hier teeltmethoden ontwikkeld, waarvoor weinig water nodig is. Verder kunt u hier een project bezoeken in het kleine plaatsje Ribeira, waar een kleine 50 gezinnen samenwerken in de coöperatie Arteza voor de gezamenlijke productie en verkoop van lederen artikelen.

Terug naar het overzicht