Reisthema

Braziliaanse ritmes
Kom in beweging !


Muziek, zang en dans maken wezenlijk deel uit van de Braziliaanse cultuur en geschiedenis.

Rio de Janeiro is bekend van de Samba en de Bossa Nova. Hier kunt u uw danspasjes van de Samba oefenen. ’s Nachts kunt u een tour maken langs de meest trendy muziek en dansgelegenheden, waar u meteen uw geleerde sambapasjes in de praktijk kunt brengen.

De muziek in Salvador da Bahia is vooral bepaald door de invloed van de Afrikaanse slaven. Dit is de bakermat van de Percussie en de Capoeira. Van de percussiegroepen is Olodum een van de bekendste. Capoeira is een vechtdans die onstaan is in de slaventijd en die wordt beoefend in een kring (‘roda’). U maakt hier tijdens een nachtelijke theatershow en capoeiralessen kennis met de Afro-Braziliaanse invloeden die zo karakteristiek zijn voor de muziek en de dans van deze stad.

In de koloniale steden Olinda en Recife krijgt u weer andere kant van de muzikale cultuur van het land te zien. Hier zijn vooral de Forró en de Frevo populair. De Forró is een sensuele dans, waarbij de danspartners dicht tegen elkaar bewegen. De traditionele instrumenten van de Forró zijn de de zabumba (een soort trom), de accordeon en de triangel. De Frevo is een atletische carnavals­dans. Uiteraard kunt u zelf een poging wagen om de Forró en de Frevo te dansen.

Terug naar het overzicht