Reisthema

Idyllische eilanden
Even helemaal weg !


Voor de kust van Brazilië liggen diverse idyllische eilanden, die bij uitstek geschikt zijn voor een ontspannen en romantische vakantie of om bij te komen van een drukken rondreis.

In de deelstaat Pará ligt in de monding van de Amazonerivier het Ilha de Marajó. Dit vlakke eiland ligt vrijwel recht onder de eve­naar. In de regentijd lopen grote delen van het eiland onder. Op het eiland zijn diverse waterbuffelboerderijen.

Het eiland Fernando de Noronha ligt ver van de kust, op ruim een uur vliegen vanaf Recife, Het maakt deel uit van de gelijk­namige archipel van in totaal 21 eilanden, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Sancho Baai is in 2017 door TripAdvisor uitge­roepen tot het beste strand ter wereld. Maar er is op het eiland veel meer te ontdekken.

In de deelstaat Bahia ligt het Ilha de Tinharé. Het is de ideale plek om er even helemaal tussenuit te gaan. Op het eiland zijn geen auto’s toegestaan. U kunt er in alle rust genieten van de betove­rende stranden, tussen de kleurrijke vissen door snorkelen of de schilderachtige dorpjes op het eiland bezoeken en ‘s avonds heerlijk genieten van een drankje in een van de barretjes.

Bij Rio de Janeiro ligt het Ilha Grande met zijn ongerepte zandstranden. Hier kunt u genieten van pure ontspanning. De zee is er schitterend blauw, het zand van de stranden is zo fijn als meel en de jungle zit vol aapjes die zich verstoppen in de hoge bomen.

Terug naar het overzicht