Reisthema

Verborgen schatten van de natuur
Buiten de gebaande paden !


Het Amazone-regenwoud is wereldwijd bekend. In dit tropisch regenwoud ligt het veel minder bekende Mamirauá Reservaat. En in dit reservaat ligt de afgelegen Uakari Floating Lodge, die oorspronkelijk is ge­bouwd als wetenschappelijke onderzoeks­basis met een zo minimaal mogelijke ver­storing van de omgeving. Hier heeft u een meeslepende en complete natuurervaring.

In de deelstaat Maranhão ligt het afgelegen duingebied van de Lençois Maranhenses met de uitstraling van een uitgestrekte en verlaten woestijn met vele oases. De duinen van Jericoacoara in de deelstaat Ceará zijn minder groot, maar ook zeker het bezoeken waard. Dit rustige toevluchtsoord is één van de meest pitto­reske kustgebieden van Brazilië.

In het midden van de deelstaat Tocantins ligt het Parque Estadual do Jalapão met een betove­rend landschap, een unieke mix van prachtige watervallen, snel stromende rivieren, tropische bossen, open savannen, diepe kloven, torenhoge heuvels en nog veel meer. De ultieme manier om het beste van Jalapão te beleven is er doorheen te rijden in een 4x4 voertuig en onderweg de bezienswaardigheden te bezoeken van dit zeer gevarieerde gebied.

Terug naar het overzicht