Reisthema

Meerdaagse wandelingen
Stappen in de natuur !


In het binnenland van de deelstaat Bahia liggen de smaragd gekleurde hooglanden van de Chapada Diamantina. De natuur biedt hier veel verrassingen, zoals heldere meertjes, donderende watervallen, com­plexe grotsystemen, ondergrondse rivieren en een gevarieerde flora en fauna. U kunt hier verblijven bij de vriendelijke lokale be­volking in hun huisjes op het platteland en kamperen in de ongerepte wildernis.

In de deelstaat Maranhão ligt het Nationaal Park van de Lençois Maranhenses. Nergens anders ter wereld bestaat er een vergelijkbare woestijn van witte zandduinen met kristalheldere zoetwaterlagunes. Het gebied is 155.000 hectaren groot en er is vrijwel geen vegetatie. In dit gebied met ongeveer dezelfde oppervlakte als de metropool São Paulo leven slechts honderd gezinnen! U kunt kiezen voor meerdere kleinere wandelingen aan de rand van dit gebied of voor een meerdaagse wandeling tot in het hart van dit imponerende gebied. Uiteraard kunt u tijdens de wandeling heerlijk verkoeling zoeken in de vele lagunes.

In het zuidelijk deel van de deelstaat Rio de Janeiro ligt het koloniale stadje Paraty. Van daaruit kunt u in vier dagen naar de kust van de Baai van Paraty wandelen. U komt langs verlaten stranden, Atlantisch regenwoud en de enige tropische fjord van Brazilië bij Saco de Mamanguá. Tijdens de wandeldagen verblijft u in relatief eenvoudige accommodaties met de gastvrijheid van kleine traditionele vissersdorpjes.

Terug naar het overzicht