Reisthema

Watersporten
Bedwing de golven !


Brazilië biedt een idyllische omgeving voor watersporten. U kunt een reis maken langs de meest aantrekkelijke regio’s voor water­sporten.

Rio de Janeiro is een aantrekkelijk startpunt voor een reis. Hier kunt u de Suikerbrood­berg (Pão de Açucar) en de Corcovado met zijn machtige standbeeld van Christus de Verlosser bezoeken. Voor de watersporten kunt u beter buiten de de stad terecht.

Paraty is een koloniale stad met geplaveide straten en omringd door groene heuvels. Het rustige water van Mamanguá aan de Costa Verde nabij Paraty is geëigend voor stand-up paddle boarding.

In de deelstaat Bahia ligt Itacaré. De rollende golven hier dagen uit om te surfen.

Voor de kust van de deelstaat Pernambuco ligt het eiland Fernado de Noronha. Op dit eiland ligt de Baía do Sancho, die in 2017 door TripAdvisor is gekozen als het beste strand ter wereld. Het eiland Fernando do Noronha maakt deel uit van een gelijknamige archipel van in totaal 21 eilan­den en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sancho Baai is zeker een van de hoogte­punten van Fernando de Noronha. Dit is ook een prima omgeving om te duiken.

In de deelstaat Ceará ligt Jericoacoara, een rustig toevluchtsoord aan de kust en een geweldige plek om te leren kitesurfen.

Terug naar het overzicht