Pakketreis

Tocantins
Ongerepte natuur !


Tocantins ligt in het hart van Brazilië en is als toeristische bestemming amper bekend bij de Brazilianen, laat staan bij de buitenlandse toeristen. Daarmee is deze deelstaat een ideale plek voor iemand die een bestemming zoekt, welke nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Wij selecteer­den de regio's Jalapão, Ilha do Bananal en Cantão voor een aan­tal reispakketten, die u prima met elkaar kunt combine­ren of kunt toevoe­gen aan een grotere rondreis door Brazi­lië. De uitvalsbasis is steeds de stad Palmas.

Jalapão ligt in het oosten van Tocantins en is een mozaïek van natuurschoon bestaande uit gevarieerde savanneland­schappen, hoge tafelbergen, indrukwekkende rotsformaties, prachtige zandduinen, kristalheldere bronnen, kronkelende rivieren en heerlijke watervallen. De wegen in dit gebied zijn niet verhard en alleen goed te begaan met een 4x4 voertuig. Dat geeft een reis door dit gebied het avontuurlijke karakter van een road trip.

Ilha do Bananal en Cantão liggen in het westen van Tocantins in het rivierenlandschap van de Rio Araguaia. Dit is het overgangsgebied tussen het Amazoneregenwoud en de Braziliaanse savanne. Het is het leefgebied van grote populaties vogels en zoogdieren. Dit gebied is het beste te verkennen in een kleine boot en wandelend over de vele rivierstranden of door de bossen.

Voor meer informatie kunt u de flyer downloaden.

Terug naar het overzicht