Over ons

Passie voor Brazilië

Ik ben Maurice Wierikx en heb in 2016 Brazilië Op Maat opgericht. In Brazilië Op Maat komen mijn passie voor Brazilië, mijn groot Braziliaans netwerk en mijn jarenlange ervaring met het organiseren van Braziliëreizen voor diverse doelgroepen samen.
Sinds 1992 heb ik met regelmaat (als vrijwilliger) groepsreizen naar Brazilië georganiseerd. Die reizen hadden een bijzonder karakter, enerzijds door de doelstelling (o.a. exposure, bewustwording) en anderzijds door de wijze van organiseren (maatwerk, interactief met de deelnemers). De enthousiaste reacties van de deelnemers hebben mij in 2016 doen besluiten om deze reizen professioneel en met een grotere regelmaat te gaan organiseren, zowel voor groepen als voor individuele reizigers.

Mijn eerste Braziliëreis

In 1991 werden mij vrouw en ik gevraagd om een vormingsreis voor Haarlemse jongeren te begeleiden. Om de beurt hebben we in 1992 en 1993 een Braziliëreis begeleid. Vervolgens hebben we in 1994 met onze eigen kinderen van 7 en 9 jaar het land opnieuw bezocht. Daarna volgden nog tientallen reizen.
Brazilië heeft erg veel te bieden, van Amazoneregenwoud tot de gortdroge Sertão, van de waterrijke Pantanal tot de prachtige duinen van de Lençois Maranhenses, van de levendige steden tot het rustige platteland.
Maar ik werd vooral geraakt door vriendelijkheid en de gastvrijheid van de Brazilianen en hun levensinstelling om met weinig middelen van elk moment van de dag te kunnen genieten. Ik ging de Braziliaanse cultuur steeds meer beleven en genoot van die culturele onderdompeling.
Ik zag ook hoe veel Brazilianen gemotiveerd waren om hun moeilijke leefomstandigheden te verbeteren. Zij liepen over van goede ideeën, maar misten de middelen om die tot uitvoering te kunnen brengen. Dat was de reden waarom ik in 1994 ben toegetreden tot het bestuur van Stichting Holanda/Brasil, die zich richt op de financiële steun aan ontwikkelingsprojecten in Brazilië. Het motto van deze stichting is ‘Hulp tot zelfhulp’.
Met elke nieuwe reis werd mijn passie voor Brazilië gevoed. Maar er gebeurde meer. Ik ging ook anders naar onze eigen manier van leven kijken. Ik werd mij er steeds meer van bewust dat veel dingen, die voor ons normaal zijn, helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Brazilië en de Brazilianen heb ik in mijn hart gesloten.

Van inspiratie naar realisatie

Brazilië Op Maat helpt u graag met inspirerende ideeën, informatie en adviezen om uw eigen reis te ontwerpen. Uzelf bepaalt hoe uw reis er uit gaat zien, qua reisperiode, te bezoeken gebieden en steden, verblijfsaccommodaties, excursies, transfers, enzovoorts.

Win een hangmat

Onder elke 100 nieuwe abonnees op onze gratis nieuwsbrief verloten wij een originele Braziliaanse hangmat ter waarde van € 60,-. Wees er dus snel bij en meldt u aan voor de nieuwsbrief.